Tip: S.H.O.E.S. de tentoonstelling

MaakMee is een interactieve tentoonstelling waarbij het publiek bepaalt wat er begin 2014 tentoon wordt gesteld in de Kunsthal in Rotterdam. Ruim 5000 bezoekers van KunsthalMaakMee.nl hebben gestemd om zo tot een onderwerp te komen. Uit de onderwerpen ‘dinosauriërs’, ‘Victor Vasarely’ of ‘schoenen’ is uiteraard voor de laatste optie gekozen en dit zal het thema zijn van de tentoonstelling die 14 december 2013 tot en met 23 maart 2014 te zien zal zijn. De tentoonstelling zal onder de naam S.H.O.E.S. van start gaan en de Nederlandse subtitel is ‘Over hoge hakken en echte liefde’. De Engelse subtitel is ‘Head over Heels’.

Tot de tentoonstelling van start gaat kun je via KunsthalMaakMee.nl de toonstelling ‘meemaken’. Via de site beantwoord je 14 vragen waarin alle aspecten van de tentoonstelling aan bod komen. Zo kun je uit drie schoenen bepalen welk paar het topstuk van de tentoonstelling moet worden en kun je aangeven hoe je dit topstuk zou presenteren. Zo kan het publiek een eigen stempel drukken op de uiteindelijke tentoonstelling.

Manolo Blahnik

Een schoen die onder andere te zien zal zijn tijdens S.H.O.E.S. is de bekende Manolo Blahnik schoen die Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) droeg tijdens Sex and the City the Movie. Deze schoen was in 2009 ook al te zien tijdens de tentoonstelling ‘In Her Shoes’ in het Modemuseum Hasselt. Naast Manolo Blahnik zullen er schoenen te zien zijn van onder meer Christian Louboutin, Jimmy Choo, Roger Vivier en Jan Jansen.