Kleurgebruik bij haarkleur

Een eerste goede indruk maak je maar één keer. Zo is onderzocht dat non-verbale communicatie voor 93% bepaalt hoe je overkomt en maar slechts 7% hangt af van wat je zegt. Reden genoeg om in stijl de deur uit te gaan!

Wanneer je goed gekleed gaat toon je respect voor jezelf en je omgeving. Het volgen van alle trends en modebewust door het leven gaan is een goed begin. Maar ieder persoon is uniek en heeft weer andere sterken punten die benadrukt mogen worden. Een kleding- of kleuradvies kan hier een uitkomst zijn. Allereerst is het belangrijk kleding te dragen waar je je prettig in voelt. Jouw kleding vertelt je al gauw hoe je je voelt. Met bijvoorbeeld ongemakkelijke kleding kom je eerder onzeker over dan een outfit die je een ego boost geeft. Het gebruik van kleur in je outfit is essentieel.

Bij goed kleurgebruik kom je frisser over en benadrukt dit je positieve punten, terwijl verkeerd kleurgebruik desastreus kan zijn. Gebaseerd op de seizoenen onderscheiden we warme en koele tinten en lichte en donkere kleuren. Het is verstandig niet te veel kleuren uit verschillende seizoenen met elkaar te combineren, dat geeft een rommelig effect. De basisregel is dat donkere kleuren camoufleren en dat lichte kleuren accentueren. Het is ook belangrijk je complete outfit goed op elkaar af te stemmen. Make-up, schoenen en accessoires spelen hierbij een belangrijke rol. Zo passen zilveren sieraden beter bij winter-, of zomertypes en gouden sieraden bij lente-, en herfsttypes.

Bij een kleurenanalyse kijkt een adviseur welke kleuren het beste bij je huidtype, haar en ogen past. Na de kleurenanalyse weet je of je herfst-, winter-, lente-, of zomertype bent. Deze informatie kan je gewoon meenemen naar de kapper en die weet dan ook welk type haarkleur het beste bij je past. Maar met deze kennis kan je natuurlijk ook zelf je haar verven. Het is steeds gebruikelijker dat vrouwen dit zelf doen. Het is goedkoper, er is volop keuze en je hoeft er niet speciaal de deur voor uit. Echter kan een kapper het haar op andere manieren verven wat je zelf niet kan. Daarnaast kan je lekker behandeld worden terwijl je wacht maar daar betaal je dan ook voor. Al met al is je haarkleur dus sterk bepalend voor de rest van je outfit.

kleurtypes