Langer genieten van je schoenen

langer_genietenHet weggooien van schoenen kan soms een pijnlijk moment zijn. Het ene paar heeft je wat langer vergezeld dan het andere. Om ze zo lang mogelijk te kunnen dragen, moet je de schoenen wel goed onderhouden. Want waar jij onder een paraplu schuilt, banjeren je schoenen door de plassen. Daarnaast kunnen ook vuil en transpiratie de levensduur van je schoenen verkorten.

Met een paar hele simpele tips kun je heel wat maandjes langer van je stappers genieten. Het kost misschien wat moeite, maar maak altijd je veters of bandjes los en schop je schoenen niet zomaar uit. Je hiel gaat dan al snel kapot. Zet je natte schoenen ook nooit bij de verwarming, dan drogen ze uit of krimpt de stof. Beter is om een prop kranten in de schoen te doen. Smeer leren schoenen regelmatig in met speciaal vet, want door zonlicht en temperatuurwisselingen droogt het leer snel uit. Spray al je schoenen in met een water- en vuilafstotend middel.

En net als dat je kleding niet een week lang draagt, kun je dat ook bij je schoenen beter niet doen. Wissel dus regelmatig af!

Tags: ×