Draag jij naaldhakken of sleehakken?

sleehakken-option-exampleIn Nederland is het helemaal niet vreemd om pumps met hoge hakken te dragen. Wij zijn gewoon dol op pumps! Jarenlang was ook een naaldhak van minimaal zeven centimeter onbetwist sensueel en verleidelijk. Maar nu is de sleehak terug (‘wedge’) en wordt de naaldhak naar de achtergrond gedrukt. Wat zijn de verschillen en welke hak is eigenlijk het beste voor je?

Naaldhakken zijn smalle, hoge hakken van minimaal zeven centimeter lang. Ze zijn trendy, sexy en soms een tikkeltje ordinair. Of vrouwelijk, chic en elegant. Vooral als je een slank postuur of slanke enkels en kuiten hebt, profiteer je van de lengte die naaldhakken je geven. Wanneer je je sexy en verleidelijk wilt voelen, is de naaldhak dus onmisbaar. Bedenk wel goed welke kleding je erbij aandoet, want met een minirok kun je juist ordinair overkomen. Door de lengte is het echter vaak moeilijk om op naaldhakken te lopen en doordat ze zo dun zijn kan je hak vast komen te zitten tussen de steentjes. Oefening baart hier zeker kunst!

hakken-lopen-oefenen

Sleehakken lopen door van de achterkant van de schoen naar voren, waarbij de achterkant hoger is dan de voorkant. Deze hak is ideaal voor wie niet goed uit de voeten kan met de hoge, dunne naaldhakken maar toch pumps met hoge hakken wil dragen. Sleehakken vind je tegenwoordig ook onder sandalen, espadrilles, laarzen en sneakers. Ze zijn verkrijgbaar in hoge en lage versies of met studs. Lage (en ook smalle) sleehakken lopen als het ware aan de achterkant naar binnen toe en ogen daardoor chiquer. Deze kun je prima naar je werk of een feestje aan. Doordat sleehakken breder zijn dan naaldhakken, geven ze je voeten meer grip en steun en sta je dus steviger op je benen. Ze lopen gemakkelijker en je hoeft niet bang te zijn dat je vast komt te zitten tussen de straatstenen. Ook doen sleehaken je enkels en kuiten smaller lijken en je benen daardoor langer en slank. Geen wonder dat er zoveel mensen enthousiast worden van de sleehak.

sleehakken-studs

Maar of je zelf voor naaldhakken of sleehakken kiest, is toch heel persoonlijk. Vraag jezelf af: waar loop je graag op en, misschien wel belangrijker, waar ga je heen?