Beyoncé’s dierlijke schoenen

In 2013 hoeven we niet vies te zijn van een dierlijk printje op onze schoenen, maar je kan het ook overdrijven. Dierenorganisatie PETA is kwaad op Beyoncé om de schoenen die zij tijdens de Superbowl Halftime Show droeg. De zangeres liet speciaal een schoen ontwerpen: De King Bey. Op het eerste gezicht een heel stijlvol schoentje, en zelfs iets of wat onopvallend. De zacht beige gekleurde sneaker is afgewerkt met goud.

Het addertje onder het gras: er zijn maar liefst vijf verschillende dieren gebruikt voor de schoen. Een rog, struisvogel, kalf, krokodil en anaconda werden gebruikt voor deze speciale schoen. Het modebedrijf PMK wil de schoen in een limited edition op de markt brengen.

In huizen Beyonce had er inmiddels een dierentuin kunnen zijn, mits de dieren niet in de schoenen verwerkt waren. Want ook manlief Jay-Z liet vorig jaar al een schoen creëren met de huiden van een struisvogel, python, boa, krokodil, hagedis, alligator en rog.

Benieuwd naar de sneakers van Beyoncé? Onderstaande afbeelding legt uit hoe duur de sneakers zijn en welke materialen er gebruikt zijn.

dieren